Forumul se află în probe. Vă rugăm să ne semnalați orice problemă întîmpinați.

Viaţă după moarte?

Cu şi despre spiritualitate
Imagine Credeți în dumnezeu? Imagine Inteligența artificială și dumnezeu Imagine Vă temeți de moarte? Imagine V-ați vinde sufletul Diavolului? Imagine De ce nu crezi in dumnezeu?

Moderatori: Manole, bozvaciSiylbaru, Paco_ste

Există viaţă după moarte?

Puteţi selecta 1 opțiune

Vezi rezultatele

Paco_ste
moderator
moderator
Subiecte: 6
Registered for: 6 years 2 months
6
Orientare religioasă: creştin
    unknown unknown

Re: Viaţă după moarte?

Mesaj de Paco_ste »

"Dream Catcher"]Dicutam cu Lily, de curînd. Părerea mea e că ori ți se taie filmul și nu mai știi nimic (cel mai probabil). Ori ajungi într-un cu totul alt plan de existență. De neimaginat pt. noi (mai puțin probabil).
Dacă toți oamenii ar fi fost orbi, ne-am fi imaginat vederea? Sau dacă eram surzi. Cam la fel e cu toate simțurile. Dacă ne-ar fi lipsit vreunul?
De unde știm că nu există alt simț pe care noi nu îl posedăm? Răspunde, Lily!
Dacă am fi văzut alb-negru, ne-am fi putut imagina culorile?
O sa "adormi" si o sa te trezesti aproape instant findca nu o sa simti timpul dintre moarte si inviere.
Problema e ce vei gandi cu privire la inviere ? Vei crede ca e prin puterea/capacitatea ta ? Sau vei recunoaste in sfarsit ca chiar era adevarat cand ti se spunea ca exista un dumnezeu ce are puterea sa te readuca la viata ?

Deci in timpul morti nu exista nimic, nici macar capacitatea de a sesiza timpul.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Dream Catcher
webmaster
webmaster
Subiecte: 164
Registered for: 7 years 5 months
7
Orientare religioasă: ateu
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Voi crede că e prin puterea / capacitatea mea. Evident. :D

POSTREACT(ions) SUMMARY

silver
    unknown unknown

Mesaj de silver »

Dream Catcher Nu mai bea!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
Subiecte: 9
Registered for: 5 years 8 months
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Dream Catcher scrie:Dicutam cu Lily, de curînd. Părerea mea e că ori ți se taie filmul și nu mai știi nimic (cel mai probabil). Ori ajungi într-un cu totul alt plan de existență. De neimaginat pt. noi (mai puțin probabil).
Dacă toți oamenii ar fi fost orbi, ne-am fi imaginat vederea? Sau dacă eram surzi. Cam la fel e cu toate simțurile. Dacă ne-ar fi lipsit vreunul?
De unde știm că nu există alt simț pe care noi nu îl posedăm? Răspunde, Lily!
Dacă am fi văzut alb-negru, ne-am fi putut imagina culorile?
Mi sew pare gândire specifică ateilor. Dacă sunt cai zburători? Dacă sunt alte dimensiuni? Dacă sunt alte simțuri? Am terminat ințelegerea vieții de aici cât să trecem la altele? Pot esista simțuri suplimentare, dar cu ce schimbă asta ceva? De ce suntem aici? De ce este viață? Nu pot trece la alte intrebări până nu ințeleg scopul vieții. Ce rol ar juca viața asta dacă ulterior ajungem in alt loc cu alte simțuri?

Paco, tu crezi cî toți vor invia sau doar aleșii?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Deci exista savanti care sustin ideea ca suntem simulare pe un computer al extraterestrilor. Adica au aia toata tehnologia sa readuca orice fiinta la existenta.
Cam cum facem noi tot felul de jocuri pe computer si sunt asa de bine create de zici ca sunt reale. Ei bine extraterestri care ne-au creat au si stiinta creereii constintei.
Dar nu e bai daca nu crezi , insa daca dupa moarte vei reveni la viata retine ce am spus. Ei sunt interesati sa ofere viata eterna celor care sunt morali.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Nu are logică din multe puncte de vedere. Hai să spunem că e o simulare cât să vadă extraterestrul cât de moral ești. Sunt femei care sunt traficate din copilărie, iar când scapă, neștiind să facă nimic altceva se apucă să facă același lucru, deci aleg să fie imorale. Oare dacă aveau oportunități decente alegeau să fie imorale sau natura simulării le-a impins la imoralitate? Apoi alții se nasc miliardari, stau in puf toată viața, nu au nevoie să fure cât să aibă ce să mănânce, deci are oare acela aceeași probabilitate de moralitate ca femeia traficată? Plus de asta ce examen e ăla in care un candidat e bătut până face pe el, iar altul e ținut doar in puf? Nu ar trebui să treacă aceleași probe? Apoi vine problema moralității simulării. Cum știe subiectul ce vede extraterestrul ca fiind moral și ce nu? Cine decide ce e moral și ce nu? Dacă cel imoral este omorât, oare e moral? Dacă au voie să trăiască decât cei morali, iar cei care pică sunt omorâți, oare e moral? Dacă da, păi atunci Hitler e inger. El a omorât evreii pentru că ii considera hoți, deci dacă cel imoral nu are voie să trăiască, unde a greșit?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Cred ca ai o definitie slaba despre moralitate.
Pentru claritate dau exemple, lacomia, egoismul, avaritia, uciderile, minciuna continua, nemernicia, hotia . . . . cand cineva continua astfel de practici si nu vede nimic rau in ele e o persoana imorala.
De aceea spune isus ca toate poruncile deriva din doua, sa iubesti pe Dumnezeu din toata inima, si a doua, sa iubesti pe aproapele tau . Ei bine spiritul dragostei cam alunga toata imoralitatea din viata .

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Da, iar in simulare persoana manifestă lacomia, egoismul, avaritia, uciderile, minciuna continua, nemernicia, hotia. Care sunt consecințele? Dacă scopul simulării este determinarea nivelului de moralitate, care sunt consecințele imoralității? De ce testarea nu se face cu același test pentru toată lumea? De ce una e traficată și alta e prințesă? Cine le-a spus celor din simulare că nu sunt acceptate lacomia, egoismul, avaritia, uciderile, minciuna continua, nemernicia, hotia? Mi se pare ilogică orice ipoteză a vreunei simulări. Dacă suntem testați atunci e imoral să fim testați complet diferit. E ca și cum doi dau test, dar unul primește foaia cu 90% din rezultate completate. Dacă iau in calcul o simulare nu din dorința de testare, ci ceva ca simulările pe care le avem cu realitate virtuală, atunci mă gândesc cine a ales să fie in o simulare in care e traficată. De ce nu suntem toți prinți și prințese? Adică eu nu aș alege să intru in o simulare in care sunt chinuită, e ilogic. Sigur că Elon Musk poate crede că e in o simulare dacă a tras lozul câștigător, dar noi restul realizăm că nu are cum să fie ceva ce noi puteam alege. Știu niște cazuri atât de oribile incât... nici nu aș putea să le spun de groaznice ce sunt. Ce extraterestru moral putea accepta ca acea ființă să treacă prin așa ceva doar ca el să estimeze moralitatea victimei?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Deci avem o realitate in care existam si restul e exprimat prin libertatile noastre.
Un barbat si o femeie fara sa tina cont de starea materiala aleg sa aduca la existenta unul sau mai multi copii. Deci ei nu tin cont nici de pozitia sociala si nici acumulari materiale, si spera ca acestea se pot rezolva pe parcurs. Insa nici nu acceptam cu toata taria ca suntem constinte iar corpul e purtator de constinta, astfel ca manifestarea noastra sa fie in totalitate bazata pe convingerea ca existam intr-o creatie divina. O astfel de convingere a avut-o isus, si altii mentionati in scripturi, spre exemplu Noe, iov, toti profetii . Trebuie sa acceptam ca raul din jurul nostru e consecinta libertatii oferite de Creator. Avem tototusi promisiunea ca va lua sfarsit aceasta situatie cand se va instaura imparatia divina. Evident ca aceasta se va intampla pentru fiecare la inviere.
Din spusele unor exegeti biblici am inteles ca invierea va fi pentru toti, indiferent de starea morala.
Eu am inteles ca mantuire inseamna tocmai renastere spirituala, adica ai o incredintare absoluta in dragostea divina chiar daca trupul iti va fi nimicit. Acest fapt a fost aratat chiar de isus.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

@"Dream Catcher"]De ce doar celor care sunt morali? :?
Nu ai fost atent la raspunsul meu.
Am spus ca vor oferi viata ETERNA celor morali.
Dar de inviat vor invia pe toti, doar ca cei imorali la urmatoarea moarte vor disparea definitiv.
Deci si tu vei fi inviat, si daca in perioada acelei existente nu te vei desavarsi moral, vei disparea.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Lily scrie:Ce extraterestru moral putea accepta ca acea ființă să treacă prin așa ceva doar ca el să estimeze moralitatea victimei?
Interesant.
De ce nu ai aceleași considerente și referitor la zeul tău?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Iisus nu spune așa ceva, că a doua moarte a dispariția, dacă asta era mă băgam fluierând. Floare la ureche. El spune că a doua moarte e foc veșnic. Da, toți vor invia, unii vor merge spre viață veșnică, alții spre chin veșnic. Nu văd nicăieri să se spună ceva despre dispariția veșnică a cuiva. Sunt o tonă de pilde si exemple date de Iisus, niciuna nu insinuează așa ceva. Avem stăpânul care invită oameni la nunta fiului, dar nu vor să vină, și sunt aduși oameni de prin cetate, iar unul nu e imbrăcat de nuntă, e aruncat afară și se descrie suferința lui, nici vorbă de vreo dispariție.

Dream, Dumnezeu nu simulează nimic, doar lasă omul să aleagă. Cum poate omul să aleagă dacă nu e?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Dream Catcher
webmaster
webmaster
7
    unknown unknown

Mesaj de Dream Catcher »

Lily scrie:unii vor merge spre viață veșnică, alții spre chin veșnic.
Thanks, but no thanks!
Dacă asta face zeul tău, pe mine să nu se bazeze!
Aleg să merg cu cei de la "chinul veșnic". Nu aș putea să mă simt bine, știind ce îndură alții...

POSTREACT(ions) SUMMARY

byebye2004
    unknown unknown

Mesaj de byebye2004 »

I wanna thank you for trying to support my action.

I got in contact with Daniel and we're making a deal that might lead to a

"Objectively Successful Activist Action"

That I think Women of Romania will find quite a "solace" in.

I will update you if the deal goes as planned. And if it does, would you then help me reach journalists/media/internet-influencers/online-political figures.?

It is alright if this is too much for you, but I believe we both have a sense of 'justice' in us.

And we try to make things right, even if we only make a dent in the depravity this world is abundant in.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Paco_ste
moderator
moderator
6
    unknown unknown

Mesaj de Paco_ste »

Nu merge nimeni in iad si chin vesnic.
Ideile astea nu au corespondenta in evanghelia lui Dumnezeu.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Zeul
    unknown unknown

Mesaj de Zeul »

Vand calculatorul Il vindem ptr ca vrea sa treaca la laptop.
Detalii configuratie si pret discutam pe email.. Bafta pretenasilor
Ptr detalii mai multe

POSTREACT(ions) SUMMARY

Zeul
    unknown unknown

Mesaj de Zeul »

Zerosaptesaptezerosase45965

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lily
administrator
administrator
5
    unknown unknown

Mesaj de Lily »

Paco_ste scrie: Sâm Oct 04, 2025 5:23 pm Nu merge nimeni in iad si chin vesnic.
Ideile astea nu au corespondenta in evanghelia lui Dumnezeu.
Biblia citită de mine te contrazice, ba mai mult avem un caz in care unii ajung in viață in Iad pentru că au protestat impotriva lui Moise.Cred că trebuie să incetăm să Il mai facem pe Dumnezeu după asemănarea noastră. Spune clar că gândurile Lui nu sunt ale noastre. Există Iad pentru că așa spune Dumnezeu și El știe sigur.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Let My People Think
Scrie răspuns