De ce existăm?
Moderatori: Manole, bozvaciSiylbaru, Paco_ste
- Dream Catcher
- webmaster

- Subiecte: 164
- Registered for: 7 years 5 months
- 7
- Orientare religioasă: ateu
De ce existăm?
De ceva vreme (de vreun an), mă tot gîndesc de ce există Universul.
Mi s-ar fi părut infinit mai plauzibil să nu existe nimic. Deci nimic!
Valabilă întrebarea și pt. credincioși. De ce a creat dumnezeu tot ce există? Și de ce există el?
De ce exist eu? Timp de miliarde de ani, nu am existat. Există 8 miliarde de oameni și o infinitate care nu există.
De ce sînt eu, eu? De ce nu sînt Van Damme sau Schwarzenegger?
Mi s-ar fi părut infinit mai plauzibil să nu existe nimic. Deci nimic!
Valabilă întrebarea și pt. credincioși. De ce a creat dumnezeu tot ce există? Și de ce există el?
De ce exist eu? Timp de miliarde de ani, nu am existat. Există 8 miliarde de oameni și o infinitate care nu există.
De ce sînt eu, eu? De ce nu sînt Van Damme sau Schwarzenegger?
- bozvaciSiylbaru
- moderator

- Subiecte: 27
- Registered for: 2 years 6 months
- 2
- Orientare religioasă: creştin
Re: De ce existăm?
Explicația lui taicamiu și a mamei,când am fost mic la școala generală, a fost că eu i-am ales pe ei când am venit pe lume, nu ei pe mine
Lily, ai vreun comentariu,te rog?
Parca Dumnezeu decide unde se duce sufletul,sau ne alegem noi unde vrem?
Lily, ai vreun comentariu,te rog?
Parca Dumnezeu decide unde se duce sufletul,sau ne alegem noi unde vrem?
- Lily
- administrator

- Subiecte: 9
- Registered for: 5 years 8 months
- 5
Da, bozvaciSiylbaru, clar am un răspuns.
Universul există pentru că Dumnezzeu este dragoste. El era complet și fără noi, dar existența noastră ii dă mai mult de iubit. Existăm din dragostea Lui pentru noi. Existăm din dorința Lui de a avea o relație cu noi. Existăm din dorința Lui de a exista veșnic fericiți cu El. Personal cred că am ales să venim aici, dar nu pot spune că am dovezi pentru asta. este o suspiciune bazată pe caracterul Lui.
Tu nu ești Van Damme pentru că scopul tău diferă de al lui. Fiecare are un scop. Suntem piesele unui puzzle. Nu poți avea toate piesele la fel, unde mai e farmecul? Nu ai apărut acum un miliard de ani pentru că nu atunci avea nevoie societatea de tine. Degeaba există o mie de Van Damme, dacă nu există o bunică care să te crească frumos, dacă nu există o invățătoare răbdătoare, o mamă săritoare, etc. Frumusețea vieții nu e dată de vedete, ci de oamenii "mici". Pare un clișeu, dar toți avem un rol. Uneori ești trist, vine cineva și te ajută, iți spune o glumă, adică nu iți subestima rolul. Scopul final este existența noastră veșnică perfectă cu Dumnezeu. Aici suntem doar la școală, după părerea mea.
Universul există pentru că Dumnezzeu este dragoste. El era complet și fără noi, dar existența noastră ii dă mai mult de iubit. Existăm din dragostea Lui pentru noi. Existăm din dorința Lui de a avea o relație cu noi. Existăm din dorința Lui de a exista veșnic fericiți cu El. Personal cred că am ales să venim aici, dar nu pot spune că am dovezi pentru asta. este o suspiciune bazată pe caracterul Lui.
Tu nu ești Van Damme pentru că scopul tău diferă de al lui. Fiecare are un scop. Suntem piesele unui puzzle. Nu poți avea toate piesele la fel, unde mai e farmecul? Nu ai apărut acum un miliard de ani pentru că nu atunci avea nevoie societatea de tine. Degeaba există o mie de Van Damme, dacă nu există o bunică care să te crească frumos, dacă nu există o invățătoare răbdătoare, o mamă săritoare, etc. Frumusețea vieții nu e dată de vedete, ci de oamenii "mici". Pare un clișeu, dar toți avem un rol. Uneori ești trist, vine cineva și te ajută, iți spune o glumă, adică nu iți subestima rolul. Scopul final este existența noastră veșnică perfectă cu Dumnezeu. Aici suntem doar la școală, după părerea mea.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Let My People Think
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Dar cum s-a gîndit zeul tău să creeze oamenii, animalele, Natura... culorile... simțurile... Legile fizicii?
Și de ce există zeul? Oare nu ar fi fost mult mai rezonabil să nu existe?
Și de ce există zeul? Oare nu ar fi fost mult mai rezonabil să nu existe?
- Lily
- administrator

- 5
Cred că este creator prin natura Lui. De ce a făcut astea?! Cred că din dragoste. Cred că iși iubește creația, iar creația Il iubește, mai puțin oamenii care sunt mai tâmpiței. Cu sensul că suntem deosebiți, noi Il putem conștientiza la alt nivel. Nu avem o reacție la existența Lui, precum cred că are restul creației Lui (plante, animale, pământ, etc.), ci ii putem analiza și aprecia abilitățile. Drept dovadă acum discutăm despre El, incercăm să-L ințelegem.
Tocmai asta e, părea logic că suntem doar o intâmplare, de asta era ilogic ca cineva să analizeze universul. Părea irațional să crezi că universul are vreo logică, urmează reguli, etc. De asta creștinii au insistat pentru știință, pentru că ei crezând in un Dumnezeu, erau convinși că acel Dumnezeu a făcut lucrurile organizat, deci le putem analiza și contoriza.
Tocmai asta e, părea logic că suntem doar o intâmplare, de asta era ilogic ca cineva să analizeze universul. Părea irațional să crezi că universul are vreo logică, urmează reguli, etc. De asta creștinii au insistat pentru știință, pentru că ei crezând in un Dumnezeu, erau convinși că acel Dumnezeu a făcut lucrurile organizat, deci le putem analiza și contoriza.
Cine bea din paharul științei până la jumătate rămâne ateu. Cine bea paharul științei până la capăt Il descoperă pe Dumnezeu - Albert Einstein
Let My People Think
Let My People Think
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Pe mine, de ce m-a creat?
Timp de milioane sau miliarde de ani, eu nu am existat. De ce acum? De ce eu?
- bozvaciSiylbaru
- moderator

- Subiecte: 27
- Registered for: 2 years 6 months
- 2
Dream,ca sa fii cu Lily și cu părinții tăi
Și că sa faci u forumuri minunate![Thumbs Up :)]-](./images/smilies/Thumbs%20up.gif)
Și că sa faci u forumuri minunate
- Lily
- administrator

- 5
Pentru că de tine e nevoie acum. Poate nu a fost nevoie miliarde de ani, dar e nevoie acum. Uite de exemplu iti place să faci forumuri, dar miliarde de ani nu au existat forumurile, acum există, deci doar acum poți face forumuri in care să propovăduiești Evanghelia.Dream Catcher scrie:Pe mine, de ce m-a creat?
Let My People Think
Let My People Think
-
bozvaci
Lily omul e nesimtit,lacom. Sa stea acasa sa nu munceasca.
- Lily
- administrator

- 5
Nu e așa, atât timp cât nu ceri bani altora, nu ai pretenția să te intrețină, atunci e cam treaba ta ce faci. Lui ii place să oftice oamenii, dar iși câștigă banii, nu depinde de alții, ceea ce e important. Munca nu e doar când te duci la un serviciu, ci orice activitate iți aduce venituri. 2020 super mulți au lucrat de acasă, fără să iașă din casă, dar tot muncă a fost.
Let My People Think
Let My People Think
-
bozvaci
Lily nu am stiut.Credeam ca ii dai tu bani si parintii
Oricum,nu va avea pensie la batranete. Treaba lui
Oricum,nu va avea pensie la batranete. Treaba lui
- Lily
- administrator

- 5
Nu, nici vorbă, fiecare cu banii lui, cu treaba lui. Nici nu știu dacă o să existe pensie peste 25 de ani, deci nu are motiv să-și facă asemenea griji.
Let My People Think
Let My People Think
-
bozvaci
@Lily ,stiu ca se contribuie la fondul privat de pensii care si l-a ales fiecare,din salariu, ptr pilonul 2
Nu au cum sa elimine pensia complet. Atuncea angajatul de ce a platit CAS cat timp a lucrat?
Nu au cum sa elimine pensia complet. Atuncea angajatul de ce a platit CAS cat timp a lucrat?
-
Paco_ste
- moderator

- Subiecte: 6
- Registered for: 6 years 2 months
- 6
Fiecare din noi existam findca parintii nostri au decis asta.
De ce exista Universul in loc de nimic ?
Pai nu e posibil sa nu existe nimic.
Nici nu iti poti imagina asa ceva.
De ce exista Universul in loc de nimic ?
Pai nu e posibil sa nu existe nimic.
Nici nu iti poti imagina asa ceva.
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Eu îmi pot imagina chiar foarte ușor.
Dar de ce spui că nu e posibil să nu existe nimic? Nimicul există și acum. Universul este în expansiune, deci nu e infinit. Cît timp crește în dimensiune, înseamnă că înlocuiește nimicul. Ori părți ale acestuia.
Dar de ce spui că nu e posibil să nu existe nimic? Nimicul există și acum. Universul este în expansiune, deci nu e infinit. Cît timp crește în dimensiune, înseamnă că înlocuiește nimicul. Ori părți ale acestuia.
-
d:reamin-within
D:Ream - U R The Best Thing (1992)
youtube.com/watch?v=0hoyn-XqD3Y
youtube.com/watch?v=0hoyn-XqD3Y
- Lily
- administrator

- 5
Păi dumneazeu a existat veșnic, doar că nu material, deci chiar in absența materialului tot există ceva/cineva.
Let My People Think
Let My People Think
-
bozvaci
exact, Dumnezeu e in inima noastra.
Lily, am reusit sa imi recuperez banii,cu greu.
Jucase teatru nesimtitul de sef, si da. Era bisexual,se culca cu 2-3 femei de acolo din serviciu.
Gagica aia cu care vorbeam eu, era amanta lui. ami-a zis cand mi-a dat banii cum ca aia i-a dat lui toate discutiile pe whatsapp si ca le are arhivate
Lily, am reusit sa imi recuperez banii,cu greu.
Jucase teatru nesimtitul de sef, si da. Era bisexual,se culca cu 2-3 femei de acolo din serviciu.
Gagica aia cu care vorbeam eu, era amanta lui. ami-a zis cand mi-a dat banii cum ca aia i-a dat lui toate discutiile pe whatsapp si ca le are arhivate
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Dacă tot spui că ți-ai recuperat banii, poate reușești să îți achiți și datoria de la mine. 
-
Paco_ste
- moderator

- Subiecte: 6
- Registered for: 6 years 2 months
- 6
Ca sa intelegem corect intai sa analizam cam din ce se compune Universul, sau mai bine spus Cosmosul .
Deci avem spatiul , infinit zic eu, avem si timpul, la fel si acesta e infinit, doar ca spatiul contine ceva, sau avem noi perceptia asta.
Savantii spun ca atomul e 99,9% vid , mare parte din masa atomului e continuta in nucleu , si apoi invelisul electronic cu masa aproape neglijabila.
Ei bine corpurile noastre sunt construite din acesti atomi.
Insa avem si constinta. Corpul nostru poate exista si fara constinta, spre exemplu cand suntem in perioada de somn fara vise constinta e inexistenta cred eu, si apoi la moarte constinta se anihileaza complet. Poti pastra corpul congelat la infinit dar sunt convins ca orice incercare de a revitaliza constinta din acel corp, chiar la perfectie reparat trupul, cu fiecare celula nervoasa, sunt convins ca e imposibil. E ca la un calculator care in momentul fabricarii si daca nu contine nici un cod programat nici macar in BIOS sau vreun procesor , sa nu aiba instructiuni instalate, nu va functiona ca un computer ci doar va consuma curent electric si atat.
Asa ar fi si corpul nostru daca cineva care stie ce inseamna spirit datator de constinta nu o instaleaza in creierul nostru.
De ce spun asta ? Daca constinta ar fi emanatia creierului atunci nu am avea nevoie de somn.
Deci avem spatiul , infinit zic eu, avem si timpul, la fel si acesta e infinit, doar ca spatiul contine ceva, sau avem noi perceptia asta.
Savantii spun ca atomul e 99,9% vid , mare parte din masa atomului e continuta in nucleu , si apoi invelisul electronic cu masa aproape neglijabila.
Ei bine corpurile noastre sunt construite din acesti atomi.
Insa avem si constinta. Corpul nostru poate exista si fara constinta, spre exemplu cand suntem in perioada de somn fara vise constinta e inexistenta cred eu, si apoi la moarte constinta se anihileaza complet. Poti pastra corpul congelat la infinit dar sunt convins ca orice incercare de a revitaliza constinta din acel corp, chiar la perfectie reparat trupul, cu fiecare celula nervoasa, sunt convins ca e imposibil. E ca la un calculator care in momentul fabricarii si daca nu contine nici un cod programat nici macar in BIOS sau vreun procesor , sa nu aiba instructiuni instalate, nu va functiona ca un computer ci doar va consuma curent electric si atat.
Asa ar fi si corpul nostru daca cineva care stie ce inseamna spirit datator de constinta nu o instaleaza in creierul nostru.
De ce spun asta ? Daca constinta ar fi emanatia creierului atunci nu am avea nevoie de somn.
- Dream Catcher
- webmaster

- 7
Nu avem nevoie de somn!
Somnul s-a dezvoltat pe durata a milioane și milioane de ani. Din cauza planetei noastre care se învîrte în jurul soarelui și a propriei axe. Astfel, uneori e zi, alteori e noapte.
Somnul s-a dezvoltat pe durata a milioane și milioane de ani. Din cauza planetei noastre care se învîrte în jurul soarelui și a propriei axe. Astfel, uneori e zi, alteori e noapte.
-
b o z v a c i
-
JustXXL,
a fost banat userul Lily de pe softpedia
era al tau @Lily? sau fratele tau Dream_Catcher l-a facut
Avea 0 zero posturi, fara motiv mai mult ca sigur
era al tau @Lily? sau fratele tau Dream_Catcher l-a facut
Avea 0 zero posturi, fara motiv mai mult ca sigur
- Dream Catcher
- webmaster